هنبتدي بإيهدلوقتي احنا دخلنا المطبخ وهنبدأ نجهز طلبات البيتزا وأول حاجة هتجهزيهاهي عجينة البيتزا، لأنها محتاجة وقت علشان العجينة تخمر، وبيني وبينك كدهفيه أكتر من طريقة لعمل عجينة البيتزا يعني فيه ناس بتعملها ببيض ولبنوفيه ناس بتعملها من غير بيض ولا لبن، واحنا هنقولك على الطريقتين واللييعجبك فيهم اعمليه..
العجينة على طريقة نابولي المقادير: • 3 أكواب دقيق
• 2 ملعقة خميرة بيرة
• 2/1ملعقة صغيرة ملح
• كوب ماء دافئ
• 3معالق كبيرة زيت ذرة
الطريقة: 1-اخلطي كوب ونصف دقيق مع الخميرة والملح وبعد كده ضيفي الميه والزيت،واضربيهم كلهم بمضرب البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3 دقائق.
2- ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه باستخدام ملعقة خشبية.
3-انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي وابدئي في عجنها بإيدكلغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر كبيرة.
4-انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وادهنيها بالزيتوغطيها بقطعة قماش وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر وحجمهايزيد...
العجينة على طريقة ملاينو المقادير: • 2 كوب دقيق
• 2 بيضة
• 2 معلقة زبدة
• كوب لبن
• ذرة ملح وفلفل
• 2 معلقة خميرة بيرة
• 2/1معلقة سكر
الطريقة: 1- اخلطي الخميرة مع السكر.
2-هاتي طبق زجاج أو بلاستيك كبير وحطي فيه السمنة واضربيها بالمضربالكهربائي وبعد كده ضيفي إليها باقي المقادير والخميرة والسكر واضربيهم معبعض بالمضرب هتلاقي إن العجينة بقت جامدة شيلي المضرب واعجني العجينةبإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات عشانتخمر.
بسيا ستي دول كانوا أشهر طريقتين لعمل عجينة البيتزا في إيطاليا وحبيتأقولهم في الأول لأن زي ما إنت عارفة إن أهم حاجة في البيتزا هي العجينةوعلى فكرة العجينة دي هتستخدميها في عمل أي نوع إنت عايزاه من أنواعالبيتزا.
.
وفيه حاجة تانية مهمة لازم تكوني عارفاها علشان هتحتاجيها في عمل كل نوع من أنواع البيتزا وهي..
صلصة البيتزا المقادير: • 4 حبات طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة
• 4 ملاعق كبيرة معجون طماطم
• 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
• 1 ملعقة صغيرة زعتر جاف ومطحون
• 1 ملعقة صغيرة أوريجانو، أو نعناع، جاف ومطحون
• 1 ملعقة كبيرة ملح وفلفل
الطريقة: 1.سخني الزيت في طاسة على نار هادية، وبعد كده ضيفي الطماطم ومعجون الطماطموالزعتر والأوريجانو أو النعناع و4/3 كوب ماء وسيبي الخليط على النار لمدةنص ساعة علشان يتسبك...
بعد ما تلاقيه اتسبّك أو بقى تقيل شيليه من على البوتجاز واستخدميه في عمل البيتزا زي ما قلنا.
ودلوقتي هنعرف ازاي تعملي كل نوع بيتزا بيتزا بالخضروات المقادير: • عجينة بيتزا
• 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان
• 2/1 كوب صلصة بيتزا أو "معجون طماطم"
• 2 حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة أو حلقات
• بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
• 1 كوب عيش الغراب شرائح
• 2 فص ثوم مفروم
• 1 ملعقة صغيرة زعتر
• 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
• عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة
• زيتون أسود مقطع دوائر
• أوراق ريحان للزينة "حسب الرغبة"
الطريقة: 1-قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدوّرة وحطيها على رخامة المطبخ أو علىسطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعدكده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيهاتدهني الصينية بالزيت.
2-ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل الأخضروالطماطم والبصل والكرفس والزيتون الأسود وعيش الغراب ورشي الفلفل الأسودوقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر من على السطح.
4-سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينيةالبيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها، واوعيتاكلي صوابعك وراها.
بيتزا بالسجق المقادير: • عجينة بيتزا
• 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان
• 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم
• بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
• 2 فص ثوم مفروم
• 2/1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
• عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة جدا
• سجق مقطع
• 2/1 كوب زيتون أسود أو أخضر مقطع شرائح
الطريقة: 1-قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو علىسطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعدكده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيهاتدهني الصينية بالزيت.
2-ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل الأخضروالبصل والكرفس والزيتون الأسود والسجق ورشي الفلفل الأسود.
3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر على السطح وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
4-سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينيةالبيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعيتاكلي صوابعك وراها.
يبتزا باللحمة المفرومة وعيش الغراب
المقادير: • عجينة بيتزا
• ربع كيلو لحم مفرومة
• 1كوب عيش الغراب شرائح
• 1حبة فلفل أخضر،مقطعة قطعا صغيرة
• 1بصلة صغيرة مقطعة شرائح
• 1 فص ثوم مفروم
• 2ملعقة كبيرة معجون طماطم
• 2كوب جبنة موتزاريلا
• 2ملعقة كبيرة زيت ذرة
الطريقة:
1-قطعي البصل إلى شرائح وبعد كده سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار هاديةوابدئي في إضافة اللحمة المفرومة مع التقليب المستمر علشان اللحمة ماتلزقش منك لمدة عشرة دقائق بعد كده ضيفي عيش الغراب والبصل والثوم والفلفلالأخضر وشوية ملح وفلفل وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم على النار حوالي 10دقائق كمان.
2-قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو علىسطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعدكده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيهاتدهني الصينية بالزيت.
3-ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة وبعد كده رشي عليها خليط اللحمة المفرومةاللي عملتيه عليها ورشي الجبنة الموتزاريلا على السطح البيتزا وقطعيالبيتزا على شكل مثلثات.
4-سخني الفرن على درجة حرارة "220 – 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي الصينية فيالفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعكوراها.
بيتزا بالجمبري المقادير: • عجينة بيتزا
• نص كيلو جمبري متوسط مقشر.
• 4 ملاعق صلصة بيتزا أو معجون الطماطم
• 1فص ثوم مفروم ناعم
• 2/1حبة فلفل أخضر مقطع مكعبات صغيرة
• 2/1 حبة فلفل أحمر أو فلفل حار مقطع مكعبات صغيرة
• 1حبة طماطم مقطع مكعبات صغيرة
• 1 بصلة مقطعة شراح
• 1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 2/1كوب جبنة شيدر مبشورة
• 2ملعقة كبيرة زيت ذرة
• ملح وفلفل
• نص حزمة كرفس.
الطريقة: 1- هات الجمبري ونظفيه كويس واغسليه أكتر من مرة وبعد كده ضيفي إليه الثوم المدقوق مع الملح والفلفل.
2- سخني الزيت في طاسة على نار عالية وبعد كده ضيفي إليه الجمبري والثوم مع التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحول إلى اللون البرتقالي.
3-قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو علىسطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعدكده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك قبل ما تحطيها تدهنيالصينية بالزيت.
4-تضاف صلصة البيتزا فوق العجينة ثم يضاف الجمبري ثم يضاف الفلفل الأحمروالأخضر والطماطم والبصل وترش الجبنة الموتزاريلا والشيدر من على السطحوتقطع البيتزا على شكل مثلثاث.
5-سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينيةالبيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعيتاكلي صوابعك وراها.
وعلىفكرة طريقة عمل "بيتزا السي فوود" شبه طريقة عمل "بيتزا الجمبري" بس كلالحكاية إنك هتضيفي إلى المقادير "كابوريا مقشرة" و"سبيط مسلوق"
بيتزا بالفراخ المقادير:
• عجينة بيتزا
• 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم
• 2/1 كوب ريحان أخضر الأوراق فقط "اختياري"
• 2/1كيلو صدور دجاج
• 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
• 2/1 كوب جبنة رومي مبشورة أو بارميزان
• 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 1 كوب عيش الغراب أو شرائح زيتون أخضر
• ملح وفلفل
• بصلة صغيرة مقطعة قطع صغيرة
الطريقة:
1- قطعي صدور الفراخ إلى قطع متوسطة الحجم وتبليها بالملح والفلفل والبصلة الصغيرة وسيبيها لمدة ساعة ونص وبعد كده شيليها من البصل.
2-سخني زيت الزيتون في طاسة على نار متوسطة وبعد كده ضيفي إليها الفراخ معالتقليب لغاية ما تحسي إن الفراخ بدأت تستوي اطفي البوتاجاز.
3-قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو علىسطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا، وبعدكده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيهاتدهني الصينية بالزيت.
4-رشي صلصة البيتزا على العجينة وضيفي إليها قطع الدجاج وبعد كده رشي عليهاعيش الغراب أو الزيتون ونصف كمية أوراق الريحان. واخلطي الجبن الموتزاريلاوالجبن البارميزان وبعد كده رشيهم على سطح البيتزا وقطعي البيتزا على شكلمثلثات.
5-سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينيةالبيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعيتاكلي صوابعك وراها.
وبكده نكون خرجنا من المطبخ وعملنا أكتر من صنف من أصناف البيتزا الشهية اللي بنحبها...